žervé

druh tvarohového sýru

Žervé patří do skupiny tvarohových sýrů, které konzumujeme mladé a které neprocházejí žádným zušlechťováním. Výroba je ukončena jen prokysáním sýřeniny. Chuť je jemná a konzumovat je můžeme v jakoukoliv denní dobu, nasladko i naslano.

Varianty slova: žervé

Recepty obsahující pojem žervé

  • Brambory plněné krevetami

    Netradičně plněné brambory. Nezapékané a poměrně dietní.

    45 min | chuťovka | česká kuchyně | vařil 1 člověk
    4,2
    4 hlasujících
  • Křenové kremrole

    Výtečné slané kremrole k vínu.

    35 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept
    3
    55 hlasujících
  • Žervé se šunkou a jablky

    Lehký a zdravý předkrm, který zasytí a dobře chutná.

    25 min | předkrm | česká kuchyně
    3
    123 hlasujících
  • Telecí závitky La Loyere

    Vynikající telecí závitky s cuketou a sýrem.

    1 h 30 min | hlavní chod
    4
    4 hlasujících
  • Závitky plněné žervé se zelím

    Sýrovo-zelné závitky v omáčce plné slaniny a jablek

    45 min | hlavní chod | česká kuchyně
    3
    919 hlasujících

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept