reklama
hledat uživatel
       

brokolice

brokolice

Brokolice je dvouletá bylina podobná a příbuzná květáku. Avšak místo bílé růžice květenství má růžici zelenou nebo fialovou. Sklízí se dvakrát do roka. Je velmi vhodná na zahrádku a málo náročná na péči. Neustále dorůstá. Nejúčinnější brokolice je syrová. Pokud ji ale chceme vařit, nejideálnější je vaření v páře, abychom zachovali co nejvíce vitamínů a minerálů. Připravujeme z ní polévky, omáčky, saláty. Upravovat ji můžeme stejně jako květák - smažit ji, vařit, zapékat, dusit. Brokolice se osvědčuje jako výborná příloha k mnoha pokrmům, zejména k masu. Více se o brokolici, jejím použití a léčivých účincích dozvíte v našem článku <a href="http://vareni.cz/trendy/brokolice-zelena-pribuzna-kvetaku/" target="_blank">Brokolice - zelená příbuzná květáku</a>.


Varianty slova: brokolice, brokolicemi, brokolici, brokolicích, brokolicím, brokolic

Tip: Hledat recept podle ingredience brokolice

Recepty obsahující pojem brokolice