česnek

česnek
zelenina

Česnek je výrazná pochutina, která se uplatňuje v každé kuchyni. Hodně se používá ve francouzské, anglické, italské, španělské, židovské, čínské, indické i jinde. Používáme je do masa, v uzeninách, v karbanátcích, do omáček, majonéz, salátů, polévek, při domácích zabijačkách, do bramborových jídel.

Česnek skladujem na tmavém vzdušném místě. Před použitím je lepší česnek nakrájet, rozdrtit, prolisovat, protože teprve tak vynikne jeho chuť a vůně. Pozor! Česnek nesmíme nikdy připálit, protože pak dostane hořkou štiplavou chuť a zkazí pokrm.

Více se o česneku dozvíte v našem článku Česnek.

Varianty slova: česnek, česnecích, česnekem, česneku, česnekům, česneky, česneků

Recepty obsahující pojem česnek

  • Česneková rýže

    Česneková rýže

    Příloha i hlavní chod v podobě výrazně ochucené rýže.

    30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | vařili 2 lidé
    4,6
    13 hlasujících
  • Losos na pórku

    Losos na pórku

    Losos s vůní česneku a zeleninovou přílohou. Recept hotový do 30 minut bez naložení ryby.

    30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 15 lidí
    4,1
    42 hlasujících
  • Nakládaný česnek

    Nakládaný česnek

    Máte rádi česnek? Pak si jej zkuste naložit. Nemusíte mít strach, že se vám zkazí a vždycky bude po ruce malá chuťovka k pivu nebo k obědu.

    1 h 15 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | vařil 1 člověk
    3
    614 hlasujících
  • Pečená ryba s provensálskými bylinkami

    Pečená ryba s provensálskými bylinkami

    Recept na pečenou celou rybu. Kombinace provensálského koření, česneku a panenského oleje je skvělá. Když jsem rybu pekla, vonělo to až ven.

    1 hod | hlavní chod | francouzská kuchyně | vařil 1 člověk
    4,7
    183 hlasujících
  • Česnek v oleji

    Kdo má rád česnek, může si ho zakonzervovat do zásoby.

    chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept
    5
    13 hlasujících
  • Marinády na maso s bílým vínem

    Recept na 3 druhy marinády na různá naložená masa před grilováním.

    15 min | marináda | česká kuchyně | vegetariánský recept
    4,2
    10 hlasujících
  • Trio dipů k zelenině

    Trio dipů k zelenině

    Recept na trojici chutných dipů, které jsou výborné ke kouskům zeleniny.

    pomazánka | česká kuchyně | vegetariánský recept
    4,5
    8 hlasujících
  • Masové lasagne se zeleninou

    Masové lasagne se zeleninou

    Recept na zapékané lasagne s mletým masem, zeleninou, bešamelovou omáčkou a se sýrem, který rozhodně stojí za to alespoň vyzkoušet.

    1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 61 lidí
    4,6
    306 hlasujících
  • Bramborový pekáček s kuřecím

    Bramborový pekáček s kuřecím

    Brambory, kuřecí plátky, pórek a smetana - základ pekáčku, který nejenže zasytí, ale chuťově uspokojí i náročné.

    1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 33 lidí
    4,3
    92 hlasujících
  • Vepřové kostky na česneku

    Vepřové kostky na česneku

    Jednoduše, rychle a levně připravené vepřové kostky.

    1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 26 lidí
    4,5
    60 hlasujících
  • Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

    Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

    Kdo by neměl rád tradiční českou kuchyni. Co třeba vepřová krkovice se špenátem?

    1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 25 lidí
    3,4
    237 hlasujících
  • Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

    Masové lasagne se sýrovo-smetanovou omáčkou

    Lasagne zapečené s mletým masem a sýrovo-smetanovou omáčkou podáváme se zeleninovými saláty.

    1 h 15 min | hlavní chod | italská kuchyně | vařilo 20 lidí
    4,5
    92 hlasujících

Píšeme jinde

  • Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Sluneční brýle chrání oči před škodlivým UV zářením. Zároveň jsou i oblíbeným módním doplňkem, proto si na jejich výběru dáváme záležet. Dnes se podíváme na výběr polarizačních brýlí, slunečních dioptrických brýlí a antireflexní úpravu.

  • 5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    Únava nás provází zcela běžně, její příznaky pociťujeme tak často a v důsledku tolika faktorů, že se jí málokdy zabýváme. Problém nastává, pokud symptomy únavy nepřechází ani po šesti měsících, pak už většina z nás pojme podezření, že něco není v pořádku. Chronická únava bývá varovným signálem, že se s organismem něco děje a měli bychom tomu věnovat pozornost.




přidat nový recept