reklama
hledat uživatel
       

fenykl

fenykl

Rozlišujeme 2 základní druhy fenyklu. Koření a zeleninu. Fenykl obecný je víceletá rostlina, která volně roste ve Středomoří. Podobá se našemu kmínu a kopru, ale má své vlastní osobité příjemně sladké aroma a chuť, která je celkem podobná anýzu. Fenykl byl považován za afrodiziakum a všelék. Semena obsahují silice, které pomáhají proti křečím, při odkašlávání a hlavně při zažívání. Fenykl zabraňuje nadýmání. Používá se hlavně v rybích polévkách, omáčkách, pomazánkách, salátech a také v alkoholických nápojích. Fenykl lze použít téměř ke všemu. Od ryb, masa, přes saláty, majonézy až k nálevům při zavařování, omáčkám a při výrobě likérů. Fenykl florentinský, levantský nebo také jen sladký je velmi uznávaná lahůdková zelenina. Je oblíbená především pro řapíkaté listy, které mají kuchyňské uplatnění jako chřest. Foto: Nakladatelství Slovart - <a href="http://slovart.cz/buxus/generate_page.php?page_id=121&kniha_id=4887&edicia_id=4486&tema_id=4480&kat=sk" target="_blank" rel="nofollow">Ingredience</a>


Varianty slova: fenykl, fenykle, fenyklech, fenyklem, fenyklu, fenyklům, fenykly, fenyklů

Tip: Hledat recept podle ingredience fenykl

Recepty obsahující pojem fenykl