Fagotini jsou italské těstovinové uzlíčky. Plní se nejrůznějšími náplněmi a také se vyrábějí s různými příchutěmi a barvami. Foto: Nakladatelství Slovart - <a href="http://slovart.cz/buxus/generate_page.php?page_id=121&kniha_id=4887&edicia_id=4486&tema_id=4480&kat=sk" target="_blank" rel="nofollow">Ingredience</a>
Číst více
Starobylý čistě vegetariánský pokrm. Hlavní surovinou je uvařená cizrna. Pokrm je bohatý na proteiny a vitamíny.
Číst více
Staročeský název pro železné, mosazné, nebo měděné pekáče a rendlíky.
Číst více
Je francouzský výraz pro "nádivku".
Číst více
Italské těstoviny malé velikosti ve tvaru motýlků - mašliček z tvrdé pšenice.
Číst více
Dříve se tak říkalo míšeninám. Zpravidla z mletého masa s vejci, houskami nebo strouhankou a kořením.
Číst více
Druh fazolí (fazolový bob), z nichž se konzumují plody uložené v tuhém zeleném lusku.
Číst více
Číst více
Jedná se o velmi jemné italské špagety.
Číst více
Feijoa jsou cizokrajné plody svou chutí připomínající jahody a ananas. Jsou vejčité, mají asi jen 30 - 60g hmotnost a rostou v Jižní Americe a na Novém Zélandu. Tyto plody jsou do některých evropských zemí dováženy, ale zralé plody vydrží od sklizně pouze asi 5 dní. Pak hnědnou a kazí se.
Číst více