Tímto termínem se označuje vykrajování filet. Nejen z ryb nebo masa, ale také z ovoce, například pomeranče.
Číst více
Kulatý a čistý plátek steaku ze svíčkové.
Číst více
Miska s vodou a plátkem citronu na oplachování prstů po konzumaci zvěřiny, ústřic, ovoce a jiných pokrmů, které se jedí rukama.
Číst více
Libová sušená šunka.
Číst více
Druh mozzarelly vyráběný z kravského mléka.
Číst více
Alkoholický míchaný nápoj, který je míchaný se sodovkou a velice často fizz doplňuje žloutek nebo bílek. Hned po koktejlech to jsou nejznámější long drinky, které se skládají z cukrového sirupu, citronové šťávy, lihoviny a nealka. Hlavně díky surovinám / sodovce a citrónové šťávě je Fizz ideálním nápojem, se kterým se dají přežít tropické letní dny. Asi nejznámějším je Gin Fizz a tyto nápoje podáváme v tumblerech.
Číst více
Francouzský výraz pro dokončující úpravu pokrmu pomocí alkoholu. Alkohol se nalije na pokrm a zapálí, do pokrmu se tak dostane jeho příchuť, ale on samotný shoří.
Číst více
Studený sladký krém připravovaný z krupice, rýže anebo ovesných vloček v kombinaci s mlékem, ovocem a ořechy.
Číst více
Steak ze zadní části hovězího pupku.
Číst více
Toto jsou celkem syté, sladší nápoje krémové barvy. Hustší konsistenci způsobují žloutek s cukrem, které jsou povinné. Řadíme je mezi takzvané dopolední drinky a díky své sytosti jsou nevhodné jako aperitivy. Při přípravě používáme šejkr, mícháme krátce a prudce, aby se nerozpustilo příliš mnoho ledu a nápoj nezvodnatěl. Servírujeme ihned po zhotovení ve vysokých sklenicích na stopce.
Číst více