reklama
hledat uživatel
       

hrušky

hrušky

Hrušeň obecná - Pyrus communis pochází ze Zakavkazí, odkud se později dostala do Evropy. Výborně se hruškám daří ve Střední Evropě, protože potřebuji mírné a teplé podnebí. Hrušky jsou plodem hrušně obecné, což je strom dorůstající přibližně 18 metrů. Plodem hrušně je hruškovitá malvice, neboli dužnatý plod vzniklý zdužnatěním češule a stěn spodního semeníku, který má uvnitř několik blanitých pouzder se semeny. Hrušky jsou díky vysokému obsahu draslíku a naopak nízkého obsahu sodíku vhodné u nemocí oběhového ústrojí a ledvin. Jelikož odvodňují, pomáhají při otocích. Jsou velmi vhodné pro odtučňovací kůry, díky nízkému obsahu bílkovin, tuků a sacharidů. Napomáhají pročištění střev, odstraňují zácpu, podporují tvorbu krve, posilují imunitní systém a vylučují z těla jedovaté látky. Hrušky údajně způsobují nedostatečný vývoj plodu těhotných žen, v některých případech potrat. Více se o hruškách, jejich složení a využití v kuchyni dozvíte v našem článku <a href="http://www.vareni.cz/trendy/hrušky/" target="_blank">Hrušky</a>.


Varianty slova: hruška, hrušky, hrušce, hruškou, hrušek, hruškám, hruškách, hruškami

Tip: Hledat recept podle ingredience hrušky

Recepty obsahující pojem hrusky