reklama
hledat uživatel
       

rebarbora

rebarbora

Tato zelenina přišla do Evropy od Barbarů, z Mongolska, Číny a Zabajkalí. Již před více než třemi tisíci lety se v Číně užívala jako lék a potravina. Především Arabové ji rozšířili do celého světa. V Evropě ji nejdříve začali využívat Němci a Angličané, od 18. století je rozšířila už všude. Rebarbora raší celkem brzy, takže můžeme odlamovat řapíky postupně. Koncem června a začátkem července se zvyšuje obsah kyseliny šťavelové. Právě kvůli této kyselině se doporučuje konzumace rebarbory s dostatečným přísunem mléčných výrobků. Jinak je to druh zeleniny, z něhož používáme řapíky zelené nebo růžové až červené barvy, nakládáme s ním jako s ovocem, občas v jarním období velice prospěšným. Připravují se z ní moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny, koláče. Pozor ale, při vaření nepoužíváme hliníkové nádobí, protože kov z něj reaguje s kyselinou šťavelovou a ostatními složkami šťávy. Více se o této zelenině, jejím využití a léčivých účincích dozvíte v našem článku <a href="http://www.vareni.cz/trendy/reven-neboli-rebarbora/" target="_blank">Reveň neboli rebarbora</a>.


Varianty slova: rebarbora, rebarbory, rebarboře, reberbovou, rebarbor, rebarborám, rebarborách, rebarborami, rebarboru

Tip: Hledat recept podle ingredience rebarbora

Recepty obsahující pojem rebarbora