reklama
hledat uživatel
       

rozmarýn / rozmarýna

Jako koření se užívají listy jehličkovitého vzhledu, sušené i čerstvé, celé i drcené či jemně mleté. Pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku. Používá se buď samotná nebo jako součást provensálského koření. Dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, vůní se podobá kadidlu. Užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských omáček.


Varianty slova: rozmarýn, rozmarýne, rozmarýnech, rozmarýnem, rozmarýnu, rozmarýnům, rozmarýny, rozmarýna, rozmarýnách, rozmarýnám, rozmarýnami, rozmarýno, rozmarýnou, rozmarýnu, rozmarýny

Tip: Hledat recept podle ingredience rozmarýn / rozmarýna