reklama
hledat uživatel
       

wej-su

wej-su

Glutaman je forma soli kyseliny L-glutamové. Ta je aminokyselinou obsaženou v živých organismech. Jedná se přídatnou látku - bezbarvý krystalický prášek. Nemá žádnou vůni a při vyzkoušení bychom ucítili mírně masovou chuť. V podstatě by měl být bez chuti, ale naše chuťové buňky si na něj rychle přivykají. Glutaman se používá především jako zvýrazňovač chuti. Používá se do kořenících směsí, hotových pokrmů a podobně. Nejpoužívanější je v asijských zemí. Najdeme jej pod značkou E621 nebo wej-su. Při vaření se přidává až ke konci, aby dlouhou tepelnou úpravou neznehodnotily jeho vlastnosti. Foto: Nakladatelství Slovart - <a href="http://slovart.cz/buxus/generate_page.php?page_id=121&kniha_id=4887&edicia_id=4486&tema_id=4480&kat=sk" target="_blank" rel="nofollow">Ingredience</a>


Varianty slova: wej-su, wejsu, wej - su

Tip: Hledat recept podle ingredience wej-su