těstoviny

těstoviny
potravina z přírodního těsta

Těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení.

Rozlišujeme těstoviny vaječné, bezvaječné, celozrnné, domácí a jiné.

Varianty slova: těstovina, těstovinách, těstovinám, těstovinami, těstovino, těstovinou, těstovinu, těstoviny, těstovině, těstovin

Recepty obsahující pojem těstoviny

  • Těstoviny se šunkou, brokolicí a sýrem

    Těstoviny se šunkou, brokolicí a sýrem

    Výborný a sytý oběd.

    30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vařilo 7 lidí
    4,2
    13 hlasujících
  • Těstoviny po sicilsku

    Těstoviny připravené s květákem a kořením. Recept na chuťově zajímavý oběd nebo večeři.

    45 min | hlavní chod | italská kuchyně | vegetariánský recept
    2,6
    10 hlasujících
  • Těstoviny s rybou

    Zapečené těstoviny s rybou, zeleninou a sýrem.

    1 hod | hlavní chod | česká kuchyně
    4,2
    5 hlasujících
  • Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou

    Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou

    Italské suroviny v české kuchyni jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte výtečné těstoviny z italských těstovin, s italskou mozzarelou a s výraznou chutí bazalkového pesta.

    1 hod | hlavní chod | italská kuchyně | vařilo 33 lidí
    4,8
    101 hlasujících
  • Těstoviny Quatro formagi

    Těstoviny se čtyřmi druhy sýra jsou inspirovány italskou kuchyní.

    1 h 15 min | hlavní chod | italská kuchyně | vegetariánský recept | vařilo 5 lidí
    4,5
    13 hlasujících

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept